Same-eYes Viihde

VIIHDE

Pintaa syvemmälle

Tässä ohjelmassa Toni Grönlund keskustelee ihmisen kanssa jonka elämäntarina on tehnyt häneen vaikutuksen.
Juontaja:Toni Grönlund, Tuotanto: Same-eYes Viihde

Orvo Grönlund, näyttelijä
Jakso 1

Tässä Pintaa syvemmälle Podcastissa mukana Orvo Grönlund. Puhetta mm. Kuusankosken ja Kouvolan teatteripiireistä sekä paikallisesta mainostoimistosta ja tuotantoyhtiöstä. Miten Orvo päätyi näyttelemään Kuusankosken ja Kouvolan teattereihin? Miten hän päätyi paikallisen tuotantoyhtiön elokuviin ja sitä kautta myös Madridin kansainvälisille elokuvafestivaaleille? Mukana tarinoissa vilahtaa myös Syksyn Sävel-kilpailu 2022 sekä Nightwishin ex-laulajatar Tarja Turunen. Lopuksi puhutaan tottakai myös jääkiekosta.

Jesse Tervolin, Same-eYes Oy:n toimitusjohtaja / pelastuslaitos
Jakso 2

Tässä jaksossa vieraana mainostoimisto & tuotantoyhtiö Same-eYes Oy:n Jesse Tervolin. Hän on toimitusjohtaja, tuottaja, pelastaja, asuntosijoittaja, kartanonherra, perheenisä ja aviomies. Tässä jaksossa puhetta muun muassa siitä mikä sai Jessen aikoinaan innostumaan videokuvaamisesta. Jutellaan Kuusaan Mediatalosta, pelastuslaitoksesta, Same-eYesin tuottamista tv-ohjelmista ja elokuvista. Jesse kertoo myös millaista on työskennellä pelastuslaitoksella. Puheissa vilahtaa niin laulajatar Tarja Turunen kuin imitaattori-näyttelijä Jarkko Tamminenkin. Mutta miksi Tangokuningatar Arja Koriseva käväisi taannoin Jessen kartanossa? Lopussa Jesse paljastaa myös mitä muutoksia lähitulevaisuudessa on luvassa työelämän suhteen. Jakson lopussa tottakai myös nallipyssyhaastattelu, jossa yksi sana tuotti hieman vaikeuksia, mutta saatiin siihenkin vastaus.

Henri Leskinen, Rajavartiolaitos
Jakso 3

Kapteeniluutnantti Henri Leskinen on Rajavartiolaitoksella Vartiolaiva Turvalla yliperämiehenä, eli aluksen päällikkönä.
Tässä mielenkiintoisessa keskustelussa puhutaan mm. siitä, että miten hän päätyi aikoinaan rajavartiolaitokselle töihin.
Millaista on olla vartiolaiva Turvalla kapteenina?
Mitä jos Estonian kaltainen tragedia tapahtuisi tänä päivänä?
Mikä työssä on kaikkein haastavinta, ja mikä palkitsevinta?
Miksi hän tekee tätä työtä?
Henri vastaa myös kuuntelijakysymykseen.
Jakson lopussa myös jo perinteeksi muodostunut nallipyssyhaastattelu.

Henri Leskinen, KAPU Roastery Oy
Jakso 4

Henri Leskinen – KAPU Roastery Oy.

Suomalaiset ovat kahvikansaa.
Tässä jaksossa uppoudutaan paikallisen pienpaahtimon ihmeelliseen maailmaan, ja keskustellaan kahvista sekä yrittäjyydestä.
KAPU Roastery Oy on Kuusankoskella Kymin taideruukissa sijaitseva artesaanipaahtimo.
Ketkä saivat aikoinaan idean tämän yrityksen perustamiseen ja miksi?
Keitä yritykseen kuuluu?
Miten kahvia kuuluu oikeaoppisesti juoda?
Maidolla, mustana, kermalla, kaurajuomalla vai kenties kahvikermalla? Tyylejä on monia, mutta mikä on se oikea tapa, vai onko oikeaa tapaa ollenkaan?
Voiko keittää liian vahvaa kahvia?
Mikä yrittäjyydessä on hankalaa?
Näkyykö kohonnut hintojen nousu paahtimon toiminnassa?
Annetaan Henrin kertoa.

Juska Salminen, HIM-yhtyeen entinen jäsen, nykyinen nuorisotyöntekijä
Jakso 5

Juska Salminen on kokenut elämässään paljon. Vuosituhannen vaihteessa hän pääsi suuresti ihannoimansa HIM-yhtyeen jäseneksi soittamaan koskettimia. Hän kertoo ”pähkinän kuoressa” miten päätyi HIMiin. Nykyään Juska toimii Kouvolassa Nuorten Väylällä nuorisotyöntekijänä, ja tässä jaksossa puhutaan myös nykypäivän nuorisosta. Voivatko nuoret hyvin? Näkyykö päihteiden käyttö nuorten arjessa? Juska on myös tuore isä, mutta lasta ei aluksi meinannut kuulua millään. Juska puhuu tässä jaksossa erittäin avoimesti lapsettomuudesta jonka hän koki yhdessä vaimonsa kanssa. Puhetta tottakai myös jääkiekosta, onhan Juska suuren suuri KooKoo-fani.

Sami Malmberg, koulukiusatusta pojasta mainostoimiston johtajaksi
Jakso 6

Mainostoimisto & tuotantoyhtiö Same-eYesin toinen perustaja, mainospäällikkö, yrittäjä.
Jakso äänitetty erikoisessa paikassa käsimikrofoneja käyttäen. Tilaa oli alle kolme neliötä.
Missä Sami vietti nuoruutensa?
Miksi Topi Sorsakosken tuotanto on Samille erityisen tuttua?
Puhetta myös erittäin vakavasta asiasta. Nimittäin koulukiusaamisesta.
Mikä mainospäällikön työssä on kaikkein haastavinta, ja mikä palkitsevinta?
Miksi hän tekee tätä työtä?
Samin tulevaisuuden haaveet?
Jakson lopussa tottakai myös jo perinteeksi muodostunut nallipyssyhaastattelu.

Matias Husgafvel, itseoppinut taiku-jonglööri, tulitaiteilija, näyttelijä
Jakso 7

Matias on multitalentti. Hän on myös Kuusaan poikii. Hän on ehtinyt kokea jo todella paljon ikäänsä nähden. Hänen näyttävät tuli- ja taikashowt ihastuttavat ympäri Suomea. Perheen pienimmille (ja miksei vanhemmillekin) hän on tuttu Ylen Pikku Kakkosesta. Hänet on voinut bongata tv-mainoksista ja lyhytelokuvista.

Tällä hetkellä Matias työskentelee sekä yrittäjänä, että vakituisena ohjaajana Hämeenlinnan miniteatterissa.

Matiaksen kanssa on puhetta todella monesta aiheesta. Muun muassa loppuunpalamisesta, ja että miten hän oppi selviämään siitä.

Tämä jakso kannattaa ehdottomasti kuunnella, koska viimeistään tämän keskustelun myötä selviää se tosiasia, että tässä maailmassa mikään ei ole mahdotonta. Paljon on lopulta itsestä kiinni, ja joskus se kuuluisa tuurikin pääsee oman elämän sivuosaan.

Koria Roll erikoisjakso feat. Matti Lindholm
Jakso 8

Koria Roll-erikoisjakso.

Vieraana festivaalin tapahtumapäällikkö Matti Lindholm.

Tässä kattavassa jaksossa puhetta perinteikkäästä ja paikallisesta festivaalista, Koria Rollista.
Miksi Matti lähti toteuttamaan Koria Rollia?
Onko artisteilla hulluja raidereita?
Millä budjetilla tällaista tapahtumaa tuotetaan?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin Matti antaa vastaukset tässä jaksossa!

Jakson lopussa tottakai myös nallipyssyhaastattelu.

(Jakso äänitetty helteisessä Kouvolassa 20.6.2023)

Timo Nisula, Kouvolan Lakritsi Oy:n toimitusjohtaja
Jakso 9

Koska lakritsi on parasta tuoreena, niin laitan myös tämän jakson ulos yhtä tuoreena kuin vasta uunista ulos otettu lakritsi.

Hyvät naiset ja herrat, tällä kertaa Pintaa syvemmälle -podcast vieraana Kouvolan Lakritsi Oy:n toimitusjohtaja Timo Nisula. Jakso äänitetty uudessa lakritsintuoksuisessa tehtaassa Kouvolan keskustassa.

Kouvolan Lakritsin meriittilista on huikea. Se valittiin MTV3:n tv-ohjelmassa vuonna 1995 Suomen parhaaksi lakritsitehtaaksi.

Vuosina 2020-2022 se valittiin maailman parhaaksi lakritsin valmistajaksi. Jaksossa analysoidaan myös sitä, että voisiko maailman paras-palkinto tulla tänäkin vuonna heille.

Heillä on halussaan myös Guinnessin maailmanennätys. Maailman suurin lakupussi.

Timo kertoo myös pilke silmäkulmassa mikä on hänen tärkein työtehtävänsä lakritsitehtaalla.

Puhetta myös kuuluisasta tv-mainoksesta joka on tehty yhteistyössä Tokmanni-konsernin kanssa. Tv-mainos sai myös terveystarkastajan soittamaan Timolle.

Kouvolan Lakritsi järjestää 23.8. yhdessä KooKoon kanssa Business Live-seminaarin, jonka tuotto ohjataan tärkeään tarkoitukseen.

Timo kertoo asiasta lisää.

Tässä jaksossa asioista puhutaan suoraan, rehellisesti, avoimesti ja mitään peittelemättä (ja ketään säästämättä).

Olkaa hyvät, nauttikaa jakso tuoreena!

Joonas Wirtanen, kaksisuuntainen mielialahäiriö & alkoholismi
Jakso 10

Joonas Wirtanen aka. Korian Kenraali.

Elämä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Alkoholismi ja siitä toipuminen.

Joonas on hyvä ystäväni yli 20 vuoden takaa. Tapasin Joonaksen aikoinaan armeijassa Vekaranjärvellä, ja siellä päätimme, että kunhan pääsemme täältä armeijan harmaista pois, niin valloitamme Helsingissä jonkun ison radioaseman aamushown. No kuinkas sitten kävikään?

Tässä naurua ja nostalgiaakin sisältävässä jaksossa sukelletaan todella syviin vesiin, ja keskustellaan erittäin syvällisesti vakavista aiheista.

Joonas kertoo ensimmäistä kertaa minun kuullen todella avoimesti suhteestaan vanhempiin, ja omista vakavista sairauksistaan.

Joonas on myös harrastajanäyttelijä. Käydään jakson lopussa myös teatterimaailmassa. Puheissa vilahtaa mm. näyttelijä Oskari Katajisto.

Ota kuppi kahvia, istahda vaikka sohvalle, ja kuuntele tämä tunteitakin nostattava jakso.

Jari Timonen, LEGO Masters Suomi-finalisti, positiivisin kouvolalainen 2023, makrovalokuvaaja, biljardihai
Jakso 11

Jari Timonen on MTV3:n LEGO Masters Suomi-ohjelman finalisti, sekä vuoden 2023 positiivisin kouvolalainen yhdessä taikuri J-P Pirisen kanssa. Hän on myös useasti palkittu biljardihai, ja hän harrastaa myös makrovalokuvaamista. Hänen IG-tilillä @just_another _random_image on yli 10 400 seuraajaa. Jarin ottamat valokuvat ovat jo niin suosittuja, että hän on ehtinyt järjestää jo ensimmäisen valokuvanäyttelynkin. Onko kenties uusia valokuvanäyttelyitä tulossa? kuuntele, niin tiedät.

Jari on myös äärimmäisen hyvä ja lahjakas biljardissa. Tässä jaksossa käymme läpi hänen palkintokaappinsa sisällön. Sieltä löytyy mm. kultakello ja mm-hopea, sekä nuorten sm-kulta.

Puhetta myös tottakai hänen viiksistä jotka täyttivät juuri 10 vuotta.

Nallipyssyhaastattelua unohtamatta!

Keke Soikkeli, Tuomion saari-kauhuelokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja. Iitin vuoden nuori yrittäjä 2023.
Jakso 12

Keke Soikkeli on Tuomion Saari-kauhuelokuvan ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hän on myös sarjayrittäjä, sekä Iitin vuoden 2023 nuori yrittäjä-palkinnon voittaja.


Keke päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa täyspitkän elokuvan ohjaamisesta. Leffan idea oli ollut jo pitkään hänen pöytälaatikossaan. Tässä jaksossa käydään kattavasti läpi kyseinen kauhuelokuva. Hän ohjasi, tuotti, ja käsikirjoitti elokuvan. Valkokankailla elokuva tullaan näkemään lähitulevaisuudessa. Elokuvassa näyttelee useita tunnettuja näyttelijöitä ja somevaikuttajia.


Puhetta lisäksi yrittämisestä. Keke on sarjayrittäjä. Suurperheen isä pyörittää seitsemää firmaa. Miten hänellä riittää aikaa niihin?


Iitin kunta palkitsi hänet 2023 vuoden nuorena yrittäjänä. Mitä mieltä Keke oli palkinnosta?

Scroll to Top